Vi fandt 3 opskrifter med søgeordet fondue:
Facts om fondue:
Fondue (af fransk fondre; at smelte) er en schweizisk ret bestående af vin, Kirsch og smeltet ost, som tilberedes i en særlig gryde, en caquelon, ved bordet. Fondue spises ved at dyppe lange gafler med brød i osten. Retten blev markedsført som landets nationalret i 1930'erne, og blev i 1960'erne populær i USA, Danmark og resten af nordeuropa. Den tidligste opskrift på fondue blev trykt i en schweizisk kogebog i 1699. Efterhånden som retten blev populær i 1950'erne er fonduebegrebet udvidet, så det også kan indbefatte udskårne stykker af grønsager, svampe, kød eller fisk, som dyppes i opvarmet olie, buillon eller vin, ligesom chokoladefondue også har vundet frem som dessert. Her dypper man typisk frugt. Fra Frankrig kender man bourguignonne, fra Japan sukiyaki og fra Mongoliet shabu-shabu. Blandt de oste, der kan anvendes er Emmentaler, Gruyère, Comté og Fontina.
OstefondueOstefondue
Perfekt til når familie eller venner skal hygge sammen om maden.(Karolines Køkken)
Ostefondue med snapsOstefondue med snaps
Brug alle slags grøntsager og brød til at dyppe i fonduen - det smager dejligt.(Karolines Køkken)
ChokoladefondueChokoladefondue
Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce. (Karolines Køkken)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes