Vi fandt 218 opskrifter med s√łgeordet ūüćĄ svampe:
Facts om svampe:
Svampe (Fungi) er en stor gruppe af organismer, der b√•de har tr√¶k f√¶lles med dyr og planter, men er samlet i et selvst√¶ndigt rige. Blandt de 100.000 kendte arter er mange vigtige nedbrydere af d√łdt organisk materiale. Andre er parasitter, der lever af levende planter og dyr, eller lever i symbiose med planter ved hj√¶lp af s√•kaldt mykorrhiza. Svampe er desuden kendt for undertiden at indeholde giftige og psykedeliske stoffer. Selvom svampe er meget almindelige over hele verden, l√¶gges der ikke meget m√¶rke til dem, fordi mange er mikroskopiske og lever et skjult liv f.eks. i jorden, p√• d√łdt organisk materiale eller som del af en symbiose med planter, dyr eller andre svampe. Nogle arter af svampe bem√¶rkes, n√•r de for at formere sig danner frugtlegemer (fx paddehatte) eller som skimmel- og mugsvampe d√¶kker en overflade og spreder deres sporer. Svampe er l√¶nge blevet anvendt til mange forskellige form√•l, f.eks. som en direkte kilde til mad (champignoner og tr√łfler), som h√¶vemiddel til br√łd eller som g√¶ringsmiddel i forskellige f√łdevarer som √łl og vin. Siden 1940'erne er svampe blevet anvendt i produktionen af antibiotika, og senere ogs√• som producenter af enzymer i industrien , fx til anvendelse i vaskemidler. Svampe anvendes ogs√• som biologiske pesticider imod ukrudt, plantesygdomme eller skadevoldende insekter. Nogle svampe kan have negativ betydning ved at nedbryde materialer og bygninger, eller ved at v√¶re √•rsag til sygdomme blandt mennesker eller husdyr, fx g√¶rsvampesygdomme. Tab af afgr√łder som f√łlge af svampesygdomme eller r√•d kan have stor indflydelse p√• den lokale f√łdevareforsyning og √łkonomi. Den disciplin af biologien, der besk√¶ftiger sig med svampe, kaldes mykologi. Mykologi blev tidligere betragtet som en gren af botanik, fordi svampe henregnedes til planteriget. Indenfor den nyere biologiske taksonomi henregnes svampe nu til et selvst√¶ndigt rige (blandt 6-7 andre riger), fordi bl.a. genetiske unders√łgelser har vist, at svampe er n√¶rmere besl√¶gtet med dyr end med planter. Og hvor man betegner et omr√•des planter som "flora" og dyreliv som "fauna", betegnes et omr√•des svampeliv som "funga".
Krydret chokoladelagkageKrydret chokoladelagkage
Lækker svampet krydret chokoladelagkage med smag af kardemomme og appelsin.(Karolines K√łkken)
Ananas- og ingefærmuffinsAnanas- og ingefærmuffins
Svampede og lækre muffins med et skønt pift af ingefær.(Karolines K√łkken)
Nem chokoladekage i bradepandeNem chokoladekage i bradepande
At bage en chokoladekage er faktisk ganske nemt. Prøv vores opskrift på en svampet og luftig chokolade kage her. (Karolines K√łkken)
Kalkunschnitzler med guler√łdder og svampe i hvidvinssauceKalkunschnitzler med guler√łdder og svampe i hvidvinssauce
De store flotte portobello svampe smager fantastisk i den cremede sauce sammen med skinken, kalkunen og grøntsagerne.(Karolines K√łkken)
Krydret græskarkageKrydret græskarkage
Dejlig svampet græskarkage med appelsin-frosting, der smager fantastisk!(Karolines K√łkken)
Andebryst med blommerAndebryst med blommer
En skøn ret med svampe, blommer og rosmarin. Server med ovnbagte kartofler.(Karolines K√łkken)
Bananbr√łd | Amerikansk Banana BreadBananbr√łd | Amerikansk Banana Bread
Bananbr√łd er l√¶kkert, svampet og smager helt fantastisk som alternativ til banankage. Bedste opskrift p√• amerikansk Banana Bread med valn√łdder og chokolade(Louiogbearnaisen)
Kalvegryde med svampe og æblerKalvegryde med svampe og æbler
Rustik og lækker sammenkogt ret med masser af dejlig smag.(Karolines K√łkken)
SvampebologneseSvampebolognese
En skøn og hurtig ret med masser af smag. Steg bacon, svampe og løg, kog pasta og vend sammen med sauce og basilikum - og der er serveret....Buon appetito!(Karolines K√łkken)
Svampe-carbonaraSvampe-carbonara
Svampe-carbonara er i familie med spaghetti carbonara - en meget populær ret. Normalt er det bacon der bliver serveret sammen med spaghettien, men her i svampe-carbonara har vi lavet en vegetar version og erstattet baconen med svampe og røgede eller salte mandler.(Karolines K√łkken)
Citronmuffins med marcipanCitronmuffins med marcipan
De l√¶kreste, svampede citronmuffins med marcipan, som hurtigt bliver en favorit. F√• opskriften p√• de friske muffins med citron her og bag l√łs.(Louiogbearnaisen)
Svampegryde med n√łddedrys og mosede kartoflerSvampegryde med n√łddedrys og mosede kartofler
En fin vegetarisk gryderet med sprødt drys af hasselnødder, porretop og citronskal. Serveret med mosede kartofler med smør...og den er hjemme.(Karolines K√łkken)
Gastromand goes Tapas IV: Fyldte svampe med baconGastromand goes Tapas IV: Fyldte svampe med bacon
Bacon er naturens eget krydderi, basta! Denne tapas forener bacon med skovens umamibomber. Bacon + svampe = godt match Print Tapas: Svampe fyldt med bacon Forfatter: Fynboen Kategori: Tapas K√łkken: Spansk(Gastromand.dk)
Svampegryde med oksek√łd og √¶bleSvampegryde med oksek√łd og √¶ble
Skøn alt-i-en gryde med efterårets lækre svampe og æbler. Resten af året kan gryderetten fint laves med champignoner og udenlandske æbler.(Karolines K√łkken)
Svampepie med hytteostSvampepie med hytteost
Skøn tærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Server med bønner og groft brød.(Karolines K√łkken)
Kalvem√łrbrad med svampesauceKalvem√łrbrad med svampesauce
Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at prøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!(Karolines K√łkken)
Svampepizza med baconSvampepizza med bacon
Vil du lave en vegetarisk pizza, kan du udelade baconen. Drys den færdige pizza med røgede mandler i stedet for.(Karolines K√łkken)
Svampepostej med tranebærSvampepostej med tranebær
En nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Karolines Køkken, nemlig champignonpatéen. Denne her er med tørrede tranebær og couscous.(Karolines K√łkken)
Svamperisotto Svamperisotto
Svamperisotto med rosenkål. En skøn grøn risotto fyldt med umami fra både svampe og ost. (Karolines K√łkken)
Svampesalat med sennepsbagt torskSvampesalat med sennepsbagt torsk
De marinerede svampe passer fantastisk godt sammen med den saftige fisk. Og alle smagssanser kommer i spil - surt, sødt salt, bittert og umami. Så føles et måltid fuldendt.(Karolines K√łkken)
SvampesauceSvampesauce
Skøn svampesauce med forskellige svampe, fløde og portvin.(Karolines K√łkken)
Braiserede svinek√¶ber med svampe og tr√łffelolie i k√•lpakkerBraiserede svinek√¶ber med svampe og tr√łffelolie i k√•lpakker
I anledningen af Gastromands debut i dagspressen kiggede Eksils√łnderjyden med p√•h√¶ng over fra hovedstaden til en weekend i maden og drikkens tegn. I denne omgang m√• du n√łjes med opskriften p√• svinek√¶berne (jeg lover at de(Gastromand.dk)
Svampesuppe med √¶ble og purl√łgSvampesuppe med √¶ble og purl√łg
En meget hurtig svampesuppe med lækkert fyld af nudler, æbler og blommer. En suppe som børnene helt sikkert også kan lide.(Karolines K√łkken)
Svampesuppe med brombærsalsaSvampesuppe med brombærsalsa
Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...(Karolines K√łkken)
KanelbrowniesKanelbrownies
Lækker og svampet, som en ægte brownie skal være. Mums!(Karolines K√łkken)
Svampesuppe med butterdejslågSvampesuppe med butterdejslåg
Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.(Karolines K√łkken)
AppelsinkageAppelsinkage
Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin og en let raffineret bitterhed.(Karolines K√łkken)
Svampesuppe med laksSvampesuppe med laks
Laks, frisk æble og knækbrød gør denne suppe til sin helt egen! En skøn kombination der skal prøves!(Karolines K√łkken)
SvampetoastSvampetoast
En anderledes og delikat vegetarisk toast med stegte svampe, cremefraichedressing og smeltet ost. En svampetoast som imponerer på smag.(Karolines K√łkken)
Svampetoast med gr√łnk√•l og √¶bler Svampetoast med gr√łnk√•l og √¶bler
En anderledes gourmet vegetartoast, til de aftener hvor kødet fravælges men hvor der selvfølgelig ikke bliver gået på kompromis med smag eller kvalitet. (Karolines K√łkken)
Lun svampe-valn√łddepat√©Lun svampe-valn√łddepat√©
Svampe og nødder klæder hinanden rigtig godt - og her bliver de til en dejlig paté.(Karolines K√łkken)
Svamperisotto med parmesan og tr√łffelSvamperisotto med parmesan og tr√łffel
Svamperisotto er en sk√łn ret, som kan laves p√• meget kort tid. Hvis du har lidt tr√łfler og parmesan liggende, er du godt k√łrende til denne sk√łnne ret.(Madsvin)
KantarelsuppeKantarelsuppe
Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?(Karolines K√łkken)
Portobellosm√łr - Din nye favoritPortobellosm√łr - Din nye favorit
Portobellosm√łr er en fantastisk ledsager til et godt stykke br√łd, en l√¶kker b√łf eller som ingrediens i en l√¶kker svamperisotto med parmesan og tr√łffel.(Madsvin)
Ramen suppe med svampe, nudler og ægRamen suppe med svampe, nudler og æg
Ramen er en skøn og lækker asiatisk klar suppe, som her serveres i selskab med svampe, nudler og æg. (Karolines K√łkken)
Deep Pan Aubergine PizzaDeep Pan Aubergine Pizza
Deep Pan Pizza skal have en spr√łd skorpe, men en bl√łd, svampet midte. Find opskriften p√• hjemmelavet deep pan pizza dej her og tips til l√¶kkert fyld.(Louiogbearnaisen)
Squashkage med valn√łdder og fl√łdeost-toppingSquashkage med valn√łdder og fl√łdeost-topping
L√¶kker svampet squash kage med kanel, n√łdder, chokolade - toppet med fl√łde ostecreme med citron. Nem opskrift p√• squashkage med olie, bagt i bradepande(Louiogbearnaisen)
Vegetar bologneseVegetar bolognese
En skøn vegetarisk udgave af spaghetti bolognese med granuleret soya og portobello svampe. Soya granulat består af sojabønner med et højt indhold af fibre og protein - et godt alternativ til hakket oksekød.(Karolines K√łkken)
KvarkkageKvarkkage
Kvarkkage minder om cheesecake. Kiksebunden er skiftet ud med lyse lagkagebunde, som gør kvarkkagen lækker og svampet. Server kvarkkagen til dessert - og lav den gerne dagen i forvejen.(Karolines K√łkken)
Lyssej med champignonsauceLyssej med champignonsauce
En dejlig måde at spise fisk på! Lyssej i oven med fløde, masser af svampe, dild og ost. Server retten med aspargeskartofler.(Karolines K√łkken)
Perfekt efter√•rsmad – grydebr√łd og ristede svampe i fl√łdePerfekt efter√•rsmad – grydebr√łd og ristede svampe i fl√łde
En sk√łn og nem efter√•rsret med ristede svampe som fx kantareller og champignon i fl√łdesauce p√• l√¶kkert grydebr√łd - f√• opskriften her(Valdemarsro)
SalsagrydeSalsagryde
Salsagryden her er en rigtig tøm-køleskabet opskrift. Vi har valgt svampe, peberfrugt, broccoli og gulerod, men du kan bruge alle slags grøntsager, så det er bare med at få brugt dine rester.(Karolines K√łkken)
ChokoladekageChokoladekage
Chokoladekage, som er super nem at bage, luftig og holder sig svampet i flere dage med den hemmelige ingrediens. Chokoladekage med glasur..(Louiogbearnaisen)
Nyt√•rsmenu 2013 ‚Äď Snack #1: √Übleskiver med hummer, svampe og bearnaiseNyt√•rsmenu 2013 ‚Äď Snack #1: √Übleskiver med hummer, svampe og bearnaise
Dette er en af opskrifterne til Gastromands¬†Nyt√•rsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, s√• nedenst√•ende opskrift er endnu ikke gennempr√łvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men v√¶r opm√¶rksom p√•,(Gastromand.dk)
Aspargessuppe med svamperisottoAspargessuppe med svamperisotto
Svamperisotto og aspargessuppe klæder hinanden rigtig godt og danner en god fyldig hovedret.(Karolines K√łkken)
Vegetariske fajitas med hytteostVegetariske fajitas med hytteost
Nemme og lækre fajitas med smørstegte sojasvampe og salsahytteost. Prøv dem som en let aftensmad.(Karolines K√łkken)
Pasta med svampePasta med svampe
Pasta med svampe er nemt og enkelt at tilberede og kræver et minimum af tid - Svampene smager herligt af efterår og er super lækkert(Valdemarsro)
Pasta med karry- og citrongræssaucePasta med karry- og citrongræssauce
Dejlig nem asiatisk panderet med skinkekød, svampe og pak-choi.(Karolines K√łkken)
Vermouthsauce og stegte svampeVermouthsauce og stegte svampe
Nemt og rigtig lækkert tilbehør til dine bøffer. Saucen er cremet og grøntsagerne har en bid og en dejlig smag, som fuldender måltidet.(Karolines K√łkken)
Kylling i svampesuppe med gr√łntKylling i svampesuppe med gr√łnt
Dejlig nem, velsmagende og hurtig suppe.(Karolines K√łkken)
Syltede svampe med rosa peberkorn til ostSyltede svampe med rosa peberkorn til ost
Lækkert og spændende alternativ til ostebordet.(Karolines K√łkken)
Vild andelever - andelever stegt som vildtVild andelever - andelever stegt som vildt
Andelever med en blanding af stegt bacon, blandede svampe og løg tilføjet fløde, ribsgelé og lidt hvidskimmelost - det er gode sager!(Karolines K√łkken)
Cremet svampesuppe med ravioliCremet svampesuppe med ravioli
Svampesuppe med masser af smag og fylde - her i form af friske raviolier. (Karolines K√łkken)
Mazarinkage med marcipanMazarinkage med marcipan
Ekstra svampet mazarinkage med marcipan. Enkel og forrygende god til en kop kaffe s√łndageftermiddag. Find opskriften her.(Louiogbearnaisen)
Frittata med perlespelt, svampe og hytteostFrittata med perlespelt, svampe og hytteost
Frittata er en stor og åben omelet. Her er den fyldt med perlespelt og hytteost. Uhm...sund og nemt.(Karolines K√łkken)
S√łren Selins Grillet brissel, svampe og kartoffelskr√¶lS√łren Selins Grillet brissel, svampe og kartoffelskr√¶l
For en m√•neds¬†tid siden bragte vi dig AOCs stjernekok¬†S√łren Selins bud p√• en rigtig gastromand-forret -¬†Pighvar & Eneb√¶r. Denne gang byder den kritikerroste¬†Selin p√• en umamibombe af en hovedret - velbekomme!¬† ¬† ¬† Print(Gastromand.dk)
Malva puddingMalva pudding
En ganske anderledes svampet kage. Serveres lun med flødeskum og frugt.(Karolines K√łkken)
Tacos med chilistegte svampe Tacos med chilistegte svampe
Tacos er populær og hurtig aftensmad i mange familier. De små tortillas fyldes med chilistegte svampe, syltede løg, avocadocreme og kål og denne fantastiske kombination giver både masser af umami smag, og er en fryd for både gane og øjne.(Karolines K√łkken)
Gulerodskage med fl√łdeost-citron toppingGulerodskage med fl√łdeost-citron topping
Den bedste opskrift p√• svampet gulerodskage med fl√łdeost glasur - med citron og vanilje. L√¶kker, frisk gulerodskage, som er nem at bage og smager fantastisk(Louiogbearnaisen)
BrunsvigersnegleBrunsvigersnegle
Brunsvigersnegle - to lækre sager, der er samlet til én rigtig god ting. Brunsvigersnegle ligner kanelsnegle, men smager som klassisk brunsviger. Og så har vi bagt sneglene tæt i en bradepande, så de bliver ekstra lækre og svampede, og fyldet holder sig der, hvor det skal.(Karolines K√łkken)
Kylling med shiitakesvampeKylling med shiitakesvampe
Denne ret er god både til hverdag og som weekendmad: Kylling, skinke og lækre svampe.(Karolines K√łkken)
Crostini med svampeCrostini med svampe
Små sprøde hapsere, med masser af smag. En rigtig dejlig appetitvækker før en god middag, eller som snack til en afslappet stund.(Karolines K√łkken)
Mandelkage med squash og kamillesirupMandelkage med squash og kamillesirup
En dejlig kage som er skøn at servere til eftermiddagskaffen. Squash, kamillesirup og mandelmel gør kagen dejlig svampet og tørrede kamilleblomster fylder den med skøn aroma.(Karolines K√łkken)
Spaghetti med ostetomatsauce og ristede svampeSpaghetti med ostetomatsauce og ristede svampe
Svampe og pasta klæder hinanden godt. Og bundet sammen af den cremede ostesauce bliver det ekstra godt.(Karolines K√łkken)
Ris med svampeRis med svampe
Prøv denne lækre opskrift på ris med svampe og flanksteak. Den cremede risret komplimenterer flanksteaken perfekt.(Karolines K√łkken)
Oksek√łd og svampe i r√łdvinssauceOksek√łd og svampe i r√łdvinssauce
Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.(Karolines K√łkken)
Daddelkage med skyr og bærDaddelkage med skyr og bær
Daddelkage med skyr og bær. Denne daddelkage er en skøn svampet kage uden tilsat sukker - men med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen - så skal den blot toppes med skyr og friske bær ved servering! (Karolines K√łkken)
Daddelkage med skyr og mandlerDaddelkage med skyr og mandler
Daddelkage med skyr og mandler. En skøn svampet kage med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler og pistacienødder. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen og er en god 'tag-med'-kage.(Karolines K√łkken)
Tærte med tang og svampeTærte med tang og svampe
Tang er en spændende og sund råvare, som kan bruges på mange måder. Prøv det bl.a. i en tærte som denne.(Karolines K√łkken)
Gr√łntsagsspaghetti med cremet svampesauceGr√łntsagsspaghetti med cremet svampesauce
Grøntsagsspaghetti - en nem måde at få ekstra grøntsager indenbords. Lav strimler af squash og gulerod, bland med pasta og server din grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce og kylling.(Karolines K√łkken)
Oksem√łrbrad med bagte l√łg og fyldte svampeOksem√łrbrad med bagte l√łg og fyldte svampe
Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?(Karolines K√łkken)
Pasta med svampe og kyllingek√łdbollerPasta med svampe og kyllingek√łdboller
Spaghetti og kødboller - en klassisk kombination, som Lady og Vagabonden har gjort så kendt og elsket. Her i en dejlig variant med svampe og salatost.(Karolines K√łkken)
Pasta med svampe og stegt salatostPasta med svampe og stegt salatost
Stegt salatost?? JaQues, det smager dejligt med stegeskorpe på osten. Prøv det i denne nemme pastaret med løg, svampe og spinat.(Karolines K√łkken)
Pasta med svampesauce og ærterPasta med svampesauce og ærter
Superhurtig pastaret med masser af smag og bid. Elsker du chili, er retten velegnet til at lave ekstra stærk!(Karolines K√łkken)
RisottoRisotto
Dejlig cremet risotto serveret med ristede svampe og kyllingespyd.(Karolines K√łkken)
Grov deep-pan pizza med spejlægGrov deep-pan pizza med spejlæg
Denne deep-pan pizza er en saftig pizza med gode kontraster mellem den hotte ost og de milde svampe og æg.(Karolines K√łkken)
Dampet torsk med s√łde kartoflerDampet torsk med s√łde kartofler
Dampet torsk, søde kartofler og svampe, som får en lækker cremet sauce af lidt hvidvin og et skvat fløde. Opskriften er udviklet for Karolines Køkken af Emma Martiny.(Karolines K√łkken)
Risotto med kantarellerRisotto med kantareller
Dejlig cremet svamperisotto - i denne udgave med blåskimmelost i stedet for parmesan.(Karolines K√łkken)
Kartoffelmos med stegte svampeKartoffelmos med stegte svampe
Der er vist ikke ret mange børn - eller voksne, der ikke er vilde med kartoffelmos.(Karolines K√łkken)
Speltkerner med svampe og spinatSpeltkerner med svampe og spinat
Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.(Karolines K√łkken)
Kartoffelpande med svampeKartoffelpande med svampe
Skal du have kødfri dag er dette en ideel aftenret med masser af smag.(Karolines K√łkken)
Risotto med svampeRisotto med svampe
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet risotto med svampe og rigelige mængder af ost. Prøv opskriften her. (Karolines K√łkken)
Wok med svampe og for√•rsl√łgWok med svampe og for√•rsl√łg
Wok med kartofler, svampe og forårsløg er lidt anderledes....men det er ikke så tosset endda.(Karolines K√łkken)
Thorsten Schmidts Svensk elg med friteret mos, r√łdgran-emulsion og svampereduktionThorsten Schmidts Svensk elg med friteret mos, r√łdgran-emulsion og svampereduktion
F√łrst gav han os sit take p√• en "jysk" forret i form af Limfjordshummer med hyben og porcheret √¶ggeblomme. Nu er det blevet tid til 2. del i Thorsten Schmidts Gastromand-trilogi. ¬† ¬† Rensdyrlav teknisk set er en(Gastromand.dk)
Pasta med svampe, ost og salviesaucePasta med svampe, ost og salviesauce
En hverdagsret hvor intens velsmag er i h√łjs√¶det. Du f√•r her en opskrift p√• pasta med svampe, som du kan lave p√• kort tid, og som du vil elske at spise.(Madsvin)
Roastbeef i ovn - Fyldt med svampe og kærlighedRoastbeef i ovn - Fyldt med svampe og kærlighed
Her får du en opskrift på en roastbeef i ovn, som er fyldt med delikate og velsmagende svampe. Dine gæster vil elske dig for at servere det.(Madsvin)
Krydrede CheddarmuffinsKrydrede Cheddarmuffins
Begrebet ‚Äúsecond breakfast‚ÄĚ er noget jeg praktiserer i stor stil, n√•r jeg har sene m√łdetider p√• studiet. Desv√¶rre har dette modul budt p√• ubehagelige mange tidlige morgener, s√• da jeg endelig havde en formiddag for mig selv i sidste uge, s√• blev den udnyttet. Til second breakfast for fuld skrue. L√¶kre, svampede muffins. Perfekt til...L√¶s Mere(Louiogbearnaisen)
Marineret kalvefilet med svampesauceMarineret kalvefilet med svampesauce
En god hjemmelavet marinade giver saft og kraft til retten.(Karolines K√łkken)
Orangekage med pistacien√łdderOrangekage med pistacien√łdder
En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand. (Karolines K√łkken)
Bygotto med svampeBygotto med svampe
En nem og spændende måde at bruge en rest suppe på. Mætter godt og har masser af bid.(Karolines K√łkken)
Marmoreret oksefilet med langtidsstegte gr√łntsager og svampesauce Marmoreret oksefilet med langtidsstegte gr√łntsager og svampesauce
En skøn hovedret til gæster. Det meste kan gøres klar i god tid, så du blot skal varme saucen og kartoflerne og anrette de saftige grøntsager og det flotte kød.(Karolines K√łkken)
Sesamlaks og shiitakesauceSesamlaks og shiitakesauce
Sesamfrø og laks smager dejligt sammen. Shiitakesvampe kan erstattes af champignon.(Karolines K√łkken)
Cannelloni med spinat og svampeCannelloni med spinat og svampe
Hjemmelavede cannelloni med spinat, svampe og cremet tomatsauce serveret med frisk spidskålssalat. Så er der nem og lækker aftensmad til den kødfrie dag!(Karolines K√łkken)
Gryderet med vildtGryderet med vildt
En enkel gryderet fuld af smag, hvor du kan bruge forskellige udskæringer og typer af kronvildt. Vildtkødet er her kombineret med svampe, grønkål og æbler, og serveret med grov sellerimos.(Karolines K√łkken)
Indbagt svinem√łrbrad i egen fars med timianIndbagt svinem√łrbrad i egen fars med timian
Svampe, bacon, timian og tyttebær - efterårets herlige råvarer samlet i én flot ret.(Karolines K√łkken)
Omelet med svampe og ostOmelet med svampe og ost
En enkel og virkelig lækker omelet med svampe og en god ost - perfekt til morgenmad, frokost eller aften - Få opskriften her(Valdemarsro)
R√łdbedefritter med selleripur√© og stegte svampeR√łdbedefritter med selleripur√© og stegte svampe
Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.(Karolines K√łkken)
SquashkageSquashkage
Squashkage med god chokolade og valn√łdder - den l√¶kreste, saftige, krydrede og svampede squash kage blev bagt og opskriften f√•r du her(Valdemarsro)
GulerodsbrudGulerodsbrud
Gulerodsbrud er en lækker tilføjelse til morgenbordet. Prøv vores nemme opskrift her og få svampede boller hvér gang. (Karolines K√łkken)
Bananbr√łdBananbr√łd
Svampet bananbrød helt uden sukker. Perfekt som et lille mellemmåltid eller som en dejlig overraskelse i madpakken.(Karolines K√łkken)
R√łdbedekage med limefrostingR√łdbedekage med limefrosting
Vejen til hjertet går gennem maven. Og beviset har vi her - en svampet rødbedekage med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil.(Karolines K√łkken)
Toast med fl√łdeost, bacon og svampeToast med fl√łdeost, bacon og svampe
Ristet brød med flødeost og ristede svampe. Et virkeligt dejligt stykke mad!(Karolines K√łkken)
Fyldt bagt hokkaido græskar - opskrift med svampe og mozzarellaFyldt bagt hokkaido græskar - opskrift med svampe og mozzarella
Sk√łnneste opskrift p√• fyldt bagt hokkaido gr√¶skar med l√¶kkert fyld af svampe krydderier og frisk mozzarella - f√• opskrift her(Valdemarsro)
Gulerodskage med dadler og skyr-frostingGulerodskage med dadler og skyr-frosting
Gulerodskage med dadler og skyr-frosting - helt uden tilsat sukker. Denne svampede gulerodskage er sødet med dadler og banan - og gulerodskagen er et godt eksempel på, at man ikke behøver ty til sukkerholdige sager selvom sukkertrangen melder sig.(Karolines K√łkken)
ChampignonlasagneChampignonlasagne
Vegetarlasagne når den er bedst! Masser af svampe, spinat og løg lagt sammen med lasagneplader og morneysauce. Nemt og godt!(Karolines K√łkken)
BananmuffinsBananmuffins
Bananmuffins med mørk chokolade. Lækre svampede bananmuffins som er nemme at lave og gode at tage med på farten!(Karolines K√łkken)
Toast med svampe, æble og blåbærToast med svampe, æble og blåbær
Lækker åben svampetoast med masser af umami og frisk smag.(Karolines K√łkken)
Spr√łdt h√łnse√¶g, tr√łffel og svampebouillonSpr√łdt h√łnse√¶g, tr√łffel og svampebouillon
En opskrift p√• en temmelig ekstravagant ret, som du og dine g√¶ster sent vil glemme. Du f√•r bl.a. en god grundopskrift p√• svampebouillon og tr√łffelmayo.(Madsvin)
Tomatrisotto med svampetoppingTomatrisotto med svampetopping
En dejlig cremet risotto med tomat...og på toppen forskellige lækre svampe. En fin vegetarret. Og er du ikke vegetar kan du evt. servere et stykke stegt kød til.(Karolines K√łkken)
Suver√¶n Sm√łrrebr√łd: R√łrt tatar, r√• √¶ggeblomme, svampe og gulerodschipsSuver√¶n Sm√łrrebr√łd: R√łrt tatar, r√• √¶ggeblomme, svampe og gulerodschips
Endelig blev det tid til ‚ÄĚhovedretten‚ÄĚ Restaurant Kronborgs Sm√łrrebr√łdsmenu! Og vi er her ude i et af de absolut mest popul√¶re stykker sm√łrrebr√łd i Gastromandens verden: Tataren! Hos Restaurant Kronborgs serverede man, under hele Copenhagen Cooking,(Gastromand.dk)
Farseret kalkun og svamperagoutFarseret kalkun og svamperagout
Farseret kalkun som vi især kender den fra USA. Farsen giver god smag og modvirker at kalkunen bliver tør. Server med svamperagout, kartofler og grønt.(Karolines K√łkken)
Bao buns med chilistegte svampeBao buns med chilistegte svampe
De dampede asiatiske brød er både lette og luftige. Bao buns passer perfekt sammen med smagene fra østen, som findes i de chili- og sojastegte svampe og ikke mindst korianderen.(Karolines K√łkken)
Skinkeschnitzler i svampesauceSkinkeschnitzler i svampesauce
Lækker skinkeschnitzel med en cremet svampesauce, stegte løg og perlebyg med æbler og persille. Lidt flere grøntsager - og masser af smag. Skinkeschnitzel er hurtig at stege og den rækker langt, når den skæres i delikate strimler.(Karolines K√łkken)
Skinkeschnitzler i svampe-teriyakisauceSkinkeschnitzler i svampe-teriyakisauce
Skøn hovedret med japansk teriyakisauce der giver masser af smag til retten.(Karolines K√łkken)
Sensommermad: Hopballe Kylling, Svampe og Rosenkål…Sensommermad: Hopballe Kylling, Svampe og Rosenkål…
Det lader til, at vi fortsat indimellem kan nyde lidt godt af de absolut sidste solstråler inden vi skifter til vintertid. Derfor ser vi faktisk ikke andre muligheder end at lave lidt flere indlæg om(Gastromand.dk)
Pirogger med svampe og guler√łdderPirogger med svampe og guler√łdder
Lav en ordentlig portion og frys dem. Så har du nem og dejlig mad til madpakken .(Karolines K√łkken)
Mættende salat med marinerede butterbeans, svampe og spidskålMættende salat med marinerede butterbeans, svampe og spidskål
En m√¶ttende salat er en l√¶kker m√•de at spise gr√łnsager p√• ‚Äď her er den fyldt med marinerede b√łnner, svampe og k√•l. Nemt og l√¶kkert - ogs√• til frokost.(Louiogbearnaisen)
Dr√łmmemuffins (Dr√łmmekage)Dr√łmmemuffins (Dr√łmmekage)
Hvem kan ikke lide den klassiske dr√łmmekage, n√•r den er lidt svampet og snasket - det kan jeg i hvert fald.   Men hvorfor ikke pr√łve den lidt anderledes og lave den som muffins i stedet? Denne opskrift(Gastromand.dk)
Æg en cocotte med svampe og skinkeÆg en cocotte med svampe og skinke
√Üg en cocotte er en dejlig ret og denne variant med skinke, fl√łde og svampe smager helt enormt godt - se opskrift og billeder her(Valdemarsro)
Svampe og avocado p√• l√¶kkert surdejsbr√łd - nem opskriftSvampe og avocado p√• l√¶kkert surdejsbr√łd - nem opskrift
Svampe og avocado serveret p√• l√¶kkert surdejsbr√łd med porcerede √¶g eller spejl√¶g til er en l√¶kker og nem morgenmad - f√• opskrift her(Valdemarsro)
KanelkageKanelkage
Kanelkage er en nem og hurtig skæreskage som altid er en favorit. Opskrift på svampet kanelkage i bradepande med kakaoglasur - nok kage til mange(Louiogbearnaisen)
GræskargrydeGræskargryde
Dejlig gryderet med fyld og smag af græskar, svampe og kikærter. I græskargryden her har vi brugt butternut squash, men andre græskar, fx hokkaido kan også fint bruges.(Karolines K√łkken)
Chokolade cupcakesChokolade cupcakes
Chokolade cupcakes som holder sig saftige og svampede. Opskrift på de bedste og nemmeste cupcakes på kakao - top dem evt. med frosting eller ganache(Louiogbearnaisen)
Små mazarinkager med marcipan og stikkelsbærSmå mazarinkager med marcipan og stikkelsbær
De smukkeste små mazarinkager med marcipan. Den svampede mazarinkage får et strejf af sommer med friske stikkelsbær. En rigtig luksus opskrift.(Louiogbearnaisen)
Pasta med chorizo og svampePasta med chorizo og svampe
Pasta med chorizo og svampe samt rosmarin er virkelig god og lækker efterårsagtig hverdagsmad som er hurtigt at lave - få den nemme opskrift her(Valdemarsro)
Ramsl√łgsflutes – svampet og spr√¶ngfyldt med smagRamsl√łgsflutes – svampet og spr√¶ngfyldt med smag
SM√ėR! Der er noget n√¶sten magisk over at √•bne en spritny pakke sm√łr - synet... duften... smagen! Der er noget trygt over en pakke dansk sm√łr. Barndomsminder! Opskriften er udgivet i samarbejde med Arla. Som du(Gastromand.dk)
ChokolademuffinsChokolademuffins
Nemme chokolademuffins, som er svampede og saftige. Opskrift p√• l√¶kre, store chokolade muffins med chokoladestykker. En favorit hos b√•de b√łrn og voksne.(Louiogbearnaisen)
Pizza med pesto, svampe og ristede n√łdderPizza med pesto, svampe og ristede n√łdder
Pizza med stegte svampe, basilikumpesto og på toppen frisk hytteost. Om du er vegetar eller til kød, så vil du forhåbentlig blive glad af at spise denne lækre pizza.(Karolines K√łkken)
Græskarsuppe med nudler, svampe og smilende ægGræskarsuppe med nudler, svampe og smilende æg
Har du hørt om ramen? Det er en japansk suppe med flere forskellige slags fyld. Vi har ladet os inspirere, men lavet en dansk version med vores færdige græskarsuppe - og fyld af nudler, kogte æg, spirer, soja og ingefær.(Karolines K√łkken)
Ovnbagt havkat med svampesauceOvnbagt havkat med svampesauce
Retten serveres med porrepasta og rødvinssauce. Havkat kan udskiftes med torsk eller lyssej.(Karolines K√łkken)
Ovnbagt s√łtunge med spinat og svampeOvnbagt s√łtunge med spinat og svampe
Middelhavs fiskeanretning med ostesauce - serveres med fine aspargeskartofler.(Karolines K√łkken)
Pizza med svampe og pinjekernerPizza med svampe og pinjekerner
En skøn pizza med kantareller. Den kan også kan laves med almindelige champignoner - hvis du ikke lige har været på svampejagt.(Karolines K√łkken)
Black magic kageBlack magic kage
Black magic kagen er en svampet og lækker chokoladekage. Imponér gæsterne ved kagebordet og prøv opskriften her. (Karolines K√łkken)
ChokoladecupcakesChokoladecupcakes
Lækre chokoladecupcakes med en top af chokoladeganache. Cupcakes´ene er dejlig svampede, næsten rå i midten som man kender det fra de svenske "kladdkaka".(Karolines K√łkken)
Gratinerede svampe med vagtelspejlægGratinerede svampe med vagtelspejlæg
Perfekt brunchret! Ost, æg, grøntsager, rugbrød og laks - der mangler blot en stor kop kaffe...uhm!(Karolines K√łkken)
Lammekrone med hokkaidofyldte svampeLammekrone med hokkaidofyldte svampe
Den fine lammekrone bliver her ledsaget af store portobello svampe med dejlig umamismag. De er fyldte med sød hokkaido og salte salattern. (Karolines K√łkken)
Chokoladekage ‚Äď Verdens bedsteChokoladekage ‚Äď Verdens bedste
Chokoladekage med chokoladestykker og som er overtrukket med tre slags chokolade. Nem at lave, svampet og saftig at spise. Se opskrift her.(Madsvin)
Opskrift banankageOpskrift banankage
Den l√¶kreste banankage med chokolade. Du f√•r her en opskrift p√• saftig og svampet banankage med l√¶kre chokoladestykker, som b√•de b√łrn og voksne vil elske.(Madsvin)
Mochakage med saltet sm√łrcremeMochakage med saltet sm√łrcreme
L√¶kker og svampet kage med mocca, chokolade og toppet med en bl√łd sm√łrcreme. Pynt moccakagen med fine tr√¶er af rosmarinkviste og imponer dine g√¶ster. Opskrift p√• nem og l√¶kker kage med sk√łn smag af kaffe og chokolade, som holder sig saftig og svampet.(Louiogbearnaisen)
Nemt, l√¶kkert, luksuri√łst: Verdens bedste kantarelmadNemt, l√¶kkert, luksuri√łst: Verdens bedste kantarelmad
Kantareller, den danske skovbunds guld, svampenes ukronede konge, osv. Lige meget hvad vi kalder den, er det en fantastisk spise, som du endda kan v√¶re heldig selv at finde i de danske b√łgeskove. S√¶sonen l√łber(Gastromand.dk)
Julechokoladekage med fl√łdebolleskumJulechokoladekage med fl√łdebolleskum
Dejlig tæt og svampet chokoladekage med appelsin og flødebolleskum. Form skummet som et snelandskab og pynt det med grantræeer, snebolde og snemænd.(Karolines K√łkken)
Chokoladekage med limeChokoladekage med lime
En rig og svampet chokoladekage....fyldig, næsten som konfekt...ahhh! Og sammen med frugt og is er den helt oppe og ringe.(Karolines K√łkken)
Movembers CHOKOLADEKAGEMovembers CHOKOLADEKAGE
opskrift på nem chokoladekage med kakao, squash og kaffe. Saftig og svampet(Louiogbearnaisen)
Citronkage med ricotta og mandlerCitronkage med ricotta og mandler
Lækker, svampet citronkage lavet efter den klassiske italienske opskrift.(Louiogbearnaisen)
Langtidsstegt oksem√łrbrad med svampesalat, pommes og bearnaise Langtidsstegt oksem√łrbrad med svampesalat, pommes og bearnaise
Få det møreste kød ved at lade din okemørbrad langtidsstege. Prøv vores opskrift på langtidsstegt oksemørbrad her!(Karolines K√łkken)
Portobello svampe med quinoafyldPortobello svampe med quinoafyld
En lækker grøn ret med de flotte portobello svampe. Svampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer kan føle sige mætte.(Karolines K√łkken)
Fiskehakkeb√łffer med stegte svampeFiskehakkeb√łffer med stegte svampe
Lækre små krydrede bøffer af lyssej - en dejlig benfri fiskeoplevelse.(Karolines K√łkken)
PortobellosaucePortobellosauce
Svampesauce med hasselnødder og bredbladet persille.(Karolines K√łkken)
√Üggekage med gr√łntsager og halloumi√Üggekage med gr√łntsager og halloumi
Æggekage med svampe, løg, salat og sprødstegt halloumi på toppen.(Karolines K√łkken)
Pull-apart hvidl√łgsbr√łdPull-apart hvidl√łgsbr√łd
Pull-apart hvidløgsbrød er et svampet og lækkert madbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart hvidløgsbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd det bløde, smagfulde hvidløgsbrød lunt direkte fra ovnen.(Karolines K√łkken)
Rugpandekager med rygeost og svampeRugpandekager med rygeost og svampe
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. I Bronzealderen havde vi i Danmark både fået syrnede mælkeprodukter og korn, og derfor kommer her vores moderne fortolkning af madpandekager.(Karolines K√łkken)
Pull-apart kanelbr√łdPull-apart kanelbr√łd
Pull-apart kanelbrød er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart kanelbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd kanelbrødet lunt direkte fra ovnen.(Karolines K√łkken)
Kage med kakao og peanutsKage med kakao og peanuts
Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.(Karolines K√łkken)
Grillede svampe med ostefyldGrillede svampe med ostefyld
Store lækre portobellosvampe med krydderurteolie og mild ost. Passer godt til bagte kartofler og stegt kød.(Karolines K√łkken)
Chokoladet√¶rte med n√łddefl√łdeskumChokoladet√¶rte med n√łddefl√łdeskum
En drøm af en chokoladetærte. Chokoladetærten er svampet og fyldig, og den smager allerbedst 1-3 dage efter, at den er bagt. Server chokoladetærten med mokka- og nøddeskum.(Karolines K√łkken)
Nakkekam med semidried svampeNakkekam med semidried svampe
"Flåede" stykker af mør, langtidsstegt nakkekam (på engelsk og amerikansk kaldet pulled pork) sammen med bagte svampe og tyttebær. Hyggemad på en vindomsust dag.(Karolines K√łkken)
Cappuccino cupcakesCappuccino cupcakes
Lækre, svampede chokolade cupcakes med kaffe frosting. Server dem i en rigtig kop, så de ligner en cappuccino. Find opskrift og billeder her.(Louiogbearnaisen)
Chutney på svampe, brombær og timianChutney på svampe, brombær og timian
Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.(Karolines K√łkken)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes