Vi fandt 2 opskrifter med søgeordet grønlangkål:
Facts om grønlangkål:
Grønlangkål er en typisk jysk egnsret. Retten kendes også på Lolland og Falster, samt Nordtyskland og som julemad fra Halland og det nordvestlige Skåne. I Danmark findes retten i flere lokale varianter. I Vendsyssel tilberedtes den ribbede, ikke hakkede kål ved kogning med de ukurante stykker flæsk og kogeben, i gamle dage i gruekedlen. Efter kogningen knugedes kålen i boller, som blev sat i spisekammeret. Før servering blev grønkålsbollerne hakket meget lidt, derefter stegt i smør, margarine eller palmin for til sidst at blive rørt op med fløde. Nogle steder i Vendsyssel blev kålen serveret med kanelsukker, ofte blev der drukket rygende varm hvidtøl til. I Sønderjylland derimod hakkes og koges grønkål, der tilsættes fløde.
GrønlangkålGrønlangkål
Grønlangkål hører til på julebordet som fast inventar - men kan sagtens nydes hele året rundt. Prøv opskriften her. (Karolines Køkken)
GrønlangkålGrønlangkål
Grønlangkål er en tradition på julefrokostbordet og smager skønt til glaseret skinke og julemedister - få opskrift på den klassiske ret her(Valdemarsro)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes