Vi fandt 5 opskrifter med søgeordet musaka:
Facts om musaka:
Musaka eller mousaka ( / m Us ɑː k ə / , / ˌ m Us ə k ɑː / eller / ˌ m Us ɑː k ɑː / ) er en aubergine- eller kartoffel-baserede madret, der ofte inkludere hakkekød, i Levanten, Mellemøsten og Balkan, med mange lokale og regionale variationer. Den mest berømte version af retten i dag kom frem i 1920'erne med udgivelsen af Nikolaos Tselementes' kogebog i Grækenland. Mange versioner har et øverste lag lavet af mælkebaseret sauce fortykket med æg (æggecreme) eller mel (béchamelsauce). I Grækenland er retten lagdelt og serveres typisk varmt. I Tyrkiet er tyndt skåret aubergine stegt og serveret i en tomatbaseret kødsauce. Tyrkisk mussaka kan spise varm eller ved stuetemperatur. I de arabiske lande bliver den ofte spist kold, men den serveres også varm i nogle regioner.
AuberginegratinAuberginegratin
Dette er en vegetarudgave af den græske musaka. Smager vildt godt!(Karolines Køkken)
KartoffelmousakaKartoffelmousaka
Kartoffelmusaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag! (Karolines Køkken)
BechamelsauceBechamelsauce
Bechamelsauce er en klassisk mælkesauce, der typisk bruges i lasagne og musaka. Prøv den lækre opskrift her.(Karolines Køkken)
Gratinerede cannelloni med løvstikkeGratinerede cannelloni med løvstikke
Den friske, let syrlige sauce henover de fyldte cannelloni kan minde lidt om den sauce, der er i en musaka. Løvstikke har en ret kort sæson. Du kan skifte den ud med koriander, persille, basilikum eller dild.(Karolines Køkken)
MousakaMousaka
Med denne opskrift på musaka er du sikret en lækker græsk inspireret hovedret. Sæt tænderne i retten allerede i aften!(Karolines Køkken)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes