Vi fandt 8 opskrifter med søgeordet pebernødder:
Facts om pebernødder:
Peberkage er en gammel slags småkage der i dag er bedst kendt som juletraditionens brunkager, honningkager og pebernødder. Disse er blandt de af nutidens danske madvarer som kan spores længst tilbage i tiden. Peberkagerne kan i hvert fald dateres til slutningen af 1400-tallet. Historisk set har ingredienserne også været de samme – forskellen mellem disse julegodter består først og fremmest i udformningen. At pebre betød tidligere ikke kun at komme peber i maden, men at krydre i det hele taget (og at give en skarp smag). Derfor er det gamle navn peberkager ikke kun forbeholdt kager med peber i; det er en mere generel betegnelse for store og små, kantede og runde (såvel som figurformede) kager, bagt af en dej af hvede- eller rugmel, sødet med honning eller sirup, og tilsat krydderier som for eksempel ingefær, kanel, nelliker, og kardemomme. Det var faktisk yderst sjældent, at peber indgik som ingrediens. "Det er kun pebernødder", siger vi, når det kun drejer sig om småpenge, og når noget er dyrt, taler vi om "en pebret pris". Peber var dyrt i middelalderen. Krydderierne havde, udover at give smag til kagerne, den fordel at de forlængede madens holdbarhed, og dermed kunne kagerne i knust tilstand fungere som krydderiblanding i andre retter.
Nemme julesmåkager - her er alle julens småkagerNemme julesmåkager - her er alle julens småkager
Julens småkager er alle både hurtige og nemme at bage, og her er alle opskrifterne på alt fra pebernødder til brunkager og vaniljekranse.(Madens Verden)
Julekager - de bedste opskrifter på alle julens kagerJulekager - de bedste opskrifter på alle julens kager
Her får du opskrifter på julekager. Alle opskrifterne på de bedste kager til jul, inkl. julekringle, brunkager, pebernødder og mange flere.(Madens Verden)
Lagkagehusets pebernødder - julens bedste opskriftLagkagehusets pebernødder - julens bedste opskrift
Her er opskriften på Lagkagehusets pebernødder, og det er måske julens bedste opskrift på pebernødderne. Og så er de utrolig nemme at bage.(Madens Verden)
PebernødderPebernødder
Er der noget mere julet end pebernødder? Prøv opskriften her på lækre, hjemmelavede pebernødder. Glædelig jul!(Karolines Køkken)
Pebernødder - bager Hardy Christensens opskriftPebernødder - bager Hardy Christensens opskrift
Her er opskriften på bagermester Hardy Christensens pebernødder fra bageriet i Nørre Nebel. Verdens bedste pebernødder, hvis du spørger mig.(Madens Verden)
Pebernødder med appelsinskalPebernødder med appelsinskal
Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.(Karolines Køkken)
Pebernødder - opskrift med fløde og julekrydderierPebernødder - opskrift med fløde og julekrydderier
Pebernødder er en af de småkager, der nok hører julen allermest til. Her har jeg bagt dem i en luksus udgave med gode krydderier og fløde.(Madens Verden)
Opskriftindex.dk
Copyright 2019 Opskriftindex.dk - Alle rettigheder forbeholdes